Ontwikkelen en coachen in ‘isolatie’? Mijn eerste boek over de kunst van het coachen online kocht ik al in 2013, nieuwsgierig naar de impact van de online wereld op mijn werkwereld als coach. Met e-coachpro als tool, werkend met taal en tijdsonafhankelijk, biedt e-coaching inderdaad een andere dimensie aan mijn vak. Kleinere stappen, online hand-in-hand samen op trekkend met veel hogere interactie-frequentie, meer schrijven en korter direct contact. Voor mijn coachees in isolatie toch een uitkomst om zich verder te ontwikkelen of met mij met (hulp)vragen aan de slag te gaan.  En in ons drukke bestaan is het voor veel professionals ook heel fijn dat ze niet de deur uit hoeven, reistijd besparen en ‘sociaal anoniem’ met hun ontwikkeling bezig kunnen zijn, op momenten dat het hen beter uitkomt.
E-coaching is simpel én is tegelijkertijd veel meer dan alleen (beeld)bellen. De kunst van het e-coachen, is in het coachvak nu essentieel geworden. Meer lezen over de e-coach aspecten als A-synchroniciteit, sociale anonimiteit en de kracht van het schrijven? Dit artikel van 15 april 2020 legt het principe verder uit.